Skip navigation

Nu in de bioscoop

Geïnspireerd op Yan Geling’s The Criminal Lu Yanshi, vertelt Zhang Yimou het verhaal van de Chinese dissident Lu Yanshi, die we volgen van de jaren 20 tot in de jaren 90 van de vorige eeuw.

Genre:
Romance
Release:
10/12/2014

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Alain Lamare, de "tueur de l'Oise".
 

Genre:
Thriller
Release:
12/11/2014

WHITE BIRD IN A BLIZZARD is de nieuwe film van Gregg Araki. In dit drama verdwijnt Eve, de flamboyante moeder van de 17-jarige Kat Connors, op mysterieuze wijze. Door haar talrijke liefdesperikelen lijkt Kat zich echter niet al te veel zorgen te maken om de verdwijning van haar moeder. Geleidelijk aan trekt de mist uit haar liefdesleven weg waardoor de confrontatie met de werkelijkheid dan ook bijzonder onthutsend wordt. Een oplossing ligt niet meteen voor het rapen.

Genre:
Drama
Release:
12/11/2014

Een inspirerende komedie gebaseerd op waargebeurde feiten.
Het is de zomer van 1984 - Margaret Thatcher is aan de macht en de Britse mijnwerkersbond staakt. Tijdens de Gay Pride in Londen, besluit een groep homoseksuele activisten geld op te halen om de families van de stakende mijnwerkers te ondersteunen. Maar ze stuiten op een probleem: de bond lijkt gegeneerd om hun steun te ontvangen.

Genre:
Comedy
Release:
05/11/2014
VIE SAUVAGE vertelt het waargebeurde verhaal van Philippe Fournier, alias Paco, en zijn twee zonen Okyesa en Tsali Fournier.

Paco slaat alle afspraken omtrent de voogdij in de wind en beslist zijn zonen van zes en zeven jaar niet naar hun moeder terug te brengen. Hij wil hen voortaan zelf opvoeden in communes op ver afgelegen plekken, één met de natuur. Ze beleven niet alleen de angsten en gevaren van het vrije leven maar ook de de hechte vriendschappen en de geneugten ervan.
Genre:
Drama
Release:
29/10/2014

Het nieuwste meesterwerk van het Russische toptalent Andrey Zvyagintsev ('The Return', 'Elena', 'The Banishment'). Deze epische parabel won in Cannes de Prijs voor Beste Regie, maar werd door velen getipt als dé kanshebber voor de Gouden Palm. Hij kwam ook in opspraak wegens zijn niet mis te verstane kritiek op Vladimir Poetin, en bij uitbreiding op de hele Russische staat.

Genre:
Drama
Release:
22/10/2014

Meeslepende, subtiele en grappige kijk op de relatie tussen fans en hun helden.

Genre:
Tragi-komedie
Release:
24/09/2014

Een van de meest succesvolle Deense films aller tijden, naar de internationaal bekende Serie Q van bestsellerauteur Jussi Adler-Olsen.

Genre:
Thriller
Release:
20/08/2014

Voor zijn 5de langspeelfilm gebruikt de Japanse meester van de animatie en mede-oprichter van Studio Ghibli Isao Takahata ('Grave of the Fireflies') een fabuleus mooie tekentechniek. Gebaseerd op een prachtig 10de-eeuws Japans sprookje.

Genre:
Animation
Release:
13/08/2014

Nu al de meest besproken en verwachte film van 2014. Een uniek project dat over een periode van 12 jaar dezelfde acteurs volgde, met als resultaat een hartverwarmend, grappig en ongezien spontaan portret over opgroeien, familie, en het verstrijken van de tijd. Een film die met verve en tot in de kleinste details slaagt in zijn ambitie om het leven zoals het is perfect te vatten.

Genre:
Klassieker
Release:
16/07/2014