Skip navigation

Nu in de bioscoop

Japanse animatiefilm over een jong meisje Anna en haar bijzondere vriendschap met de mysterieuze Marnie. 

Genre:
Animation
Release:
februari 2015

De derde film van rastalent J.C. Chandor ('Margin Call', 'All is Lost') bevestigt al het goede dat we eerder van hem zagen. Chandor ontpopt zich met deze verbluffende film tot een van de meest interessante regisseurs van het moment. Hij kan buigen op een topcast met Oscar Isaac en Jessica Chastain.

Genre:
Drama
Release:
04/02/2015

Een film van Ruben Östlund (Play, Involuntary) met Lisa Loven Kongsli, Johannes Kuhnke (Arven, Real Humans), Clara Wettergren

Genre:
Arthouse
Release:
28/01/2015

De nieuwe tragi-komedie van Stéphane Demoustier, met Olivier Gourmet, Valeria Bruni Tedeschi en Charles Mérienne in de hoofdrol. 

Genre:
Tragi-komedie
Release:
21/01/2015

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal over twee radeloze mannen met een schijnbaar onmogelijk plan.

Genre:
Comedy
Release:
07/01/2015

Geïnspireerd op Yan Geling’s The Criminal Lu Yanshi, vertelt Zhang Yimou het verhaal van de Chinese dissident Lu Yanshi, die we volgen van de jaren 20 tot in de jaren 90 van de vorige eeuw.

Genre:
Romance
Release:
10/12/2014

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Alain Lamare, de "tueur de l'Oise".
 

Genre:
Thriller
Release:
12/11/2014

WHITE BIRD IN A BLIZZARD is de nieuwe film van Gregg Araki. In dit drama verdwijnt Eve, de flamboyante moeder van de 17-jarige Kat Connors, op mysterieuze wijze. Door haar talrijke liefdesperikelen lijkt Kat zich echter niet al te veel zorgen te maken om de verdwijning van haar moeder. Geleidelijk aan trekt de mist uit haar liefdesleven weg waardoor de confrontatie met de werkelijkheid dan ook bijzonder onthutsend wordt. Een oplossing ligt niet meteen voor het rapen.

Genre:
Drama
Release:
12/11/2014

Een inspirerende komedie gebaseerd op waargebeurde feiten.
Het is de zomer van 1984 - Margaret Thatcher is aan de macht en de Britse mijnwerkersbond staakt. Tijdens de Gay Pride in Londen, besluit een groep homoseksuele activisten geld op te halen om de families van de stakende mijnwerkers te ondersteunen. Maar ze stuiten op een probleem: de bond lijkt gegeneerd om hun steun te ontvangen.

Genre:
Comedy
Release:
05/11/2014
VIE SAUVAGE vertelt het waargebeurde verhaal van Philippe Fournier, alias Paco, en zijn twee zonen Okyesa en Tsali Fournier.

Paco slaat alle afspraken omtrent de voogdij in de wind en beslist zijn zonen van zes en zeven jaar niet naar hun moeder terug te brengen. Hij wil hen voortaan zelf opvoeden in communes op ver afgelegen plekken, één met de natuur. Ze beleven niet alleen de angsten en gevaren van het vrije leven maar ook de de hechte vriendschappen en de geneugten ervan.
Genre:
Drama
Release:
29/10/2014