Skip navigation

Nu in de bioscoop

Het nieuwste meesterwerk van het Russische toptalent Andrey Zvyagintsev ('The Return', 'Elena', 'The Banishment'). Deze epische parabel won in Cannes de Prijs voor Beste Regie, maar werd door velen getipt als dé kanshebber voor de Gouden Palm. Hij kwam ook in opspraak wegens zijn niet mis te verstane kritiek op Vladimir Poetin, en bij uitbreiding op de hele Russische staat.

Genre:
Drama
Release:
22/10/2014

Meeslepende, subtiele en grappige kijk op de relatie tussen fans en hun helden.

Genre:
Tragi-komedie
Release:
24/09/2014

Een van de meest succesvolle Deense films aller tijden, naar de internationaal bekende Serie Q van bestsellerauteur Jussi Adler-Olsen.

Genre:
Thriller
Release:
20/08/2014

Voor zijn 5de langspeelfilm gebruikt de Japanse meester van de animatie en mede-oprichter van Studio Ghibli Isao Takahata ('Grave of the Fireflies') een fabuleus mooie tekentechniek. Gebaseerd op een prachtig 10de-eeuws Japans sprookje.

Genre:
Animation
Release:
13/08/2014

Nu al de meest besproken en verwachte film van 2014. Een uniek project dat over een periode van 12 jaar dezelfde acteurs volgde, met als resultaat een hartverwarmend, grappig en ongezien spontaan portret over opgroeien, familie, en het verstrijken van de tijd. Een film die met verve en tot in de kleinste details slaagt in zijn ambitie om het leven zoals het is perfect te vatten.

Genre:
Klassieker
Release:
16/07/2014

Een portret over de beginjaren van de Beat Generation met Daniel Radcliffe, Jack Huston, Ben Foster, Michael C. Hall en Elizabeth Olsen.

Genre:
Drama
Release:
19/03/2014

Een onwaarschijnlijk waargebeurd verhaal uit de Tweede Wereldoorlog. De toekomst van Parijs staat op het spel...

Genre:
History
Release:
12/03/2014

De laatste film van de Japanse grootmeester van de animatiefilm is een kijk op het leven van Jiro Horikoshi, een visionaire vliegtuigingenieur.

Genre:
Animation
Release:
05/03/2014

Een hilarische film over lastpak Rémy Gaillard, het internetfenomeen met anderhalf miljard views op Youtube.

 

Genre:
Comedy
Release:
05/03/2014

Een wonderlijke film over 'Le courtil', een Belgisch instituut waar kinderen en jongeren met psychische en sociale moeilijkheden terecht kunnen.

Genre:
Documentary
Release:
26/02/2014